Over de RMWG
De RMWG is een actieve en bruisende waterscoutinggroep. De vereniging telt ongeveer 100 jeugdleden. Daarnaast zijn ruim 30 vrijwilligers actief als leiding, bestuur, lid van de bouwcommissie of anderszins. De meeste leden komen uit Leidschendam-Voorburg en Rijswijk.

Het clubterrein ligt op het punt waar de gemeenten Rijswijk, Leidschendam-Voorburg en Den Haag aan elkaar grenzen (in de bocht van de Binckhorstlaan en de Maanweg, naast BIM Media-gebouw). Het officiële adres is Binckhorstlaan 405 in Den Haag.

Op haar clubterrein beschikt de RMWG over twee clubgebouwen en een grote loods. Op en rond dit clubterrein hebben de kinderen van de jongere takken (bevers en welpen) tijdens de opkomsten hun activiteiten. Bij de junioren wordt begonnen met kanoën. Dit is meestal in de wateren rond het clubterrein. De senioren zeilen in stalen vletten. Dit gebeurt in het vaarseizoen (april tot oktober) op de Kaag. De RMWG is tijdens het vaarseizoen één van de bewoners van het Boterhuiseiland, een schitterend scoutingeiland in de Kaag. De oudste leeftijdscategorie van de RMWG, de loodsen, varen daar dan meestal ook met hun sloep.


Net als alle andere scoutinggroepen streeft de RMWG de volgende doelstelling na: het bevorderen van het spel van verkennen in Nederland op grondslag van Lord Baden Powell, om daarmee een plezierige beleving van de vrije tijd te bieden aan meisjes en jongens en een bijdrage te leveren aan de vorming van de persoonlijkheid.

De RMWG is een bloeiende scoutingvereniging waarvan de oorsprong is terug te voeren op de oprichting van de Rijswijksche Meeuwen in 1926!