Groepsactiviteiten

Boerenkoolmaaltijd

Traditiegetrouw beginnen we het nieuwe jaar met de boerenkoolmaaltijd.
Tijdens de boerenkoolmaaltijd is iedereen die bij de scoutinggroep is betrokken, aanwezig. We beginnen met het eten van heerlijke boerenkool, daarna is er een open podium. Alle leden van elke speltak treden hier op, van toneelstukjes tot playbackshows! De presentatie en organisatie van de boerenkoolmaaltijd ligt in handen van een team samengesteld uit leiding.
Na de boerenkoolmaaltijd is er voor de loodsen, leiding en het bestuur tijd om een borrel te drinken op het nieuwe jaar!

Overvliegen

Overvliegen is de ceremonie die plaatsvindt wanneer een lid van scouting overgaat van de ene speltak naar de andere. Doorgaans gebeurt dat omdat het lid een bepaalde leeftijd bereikt heeft waarop hij oud genoeg is om naar een hogere speltak te gaan.
Tijdens het overvliegen is iedereen welkom! Ouders, broertjes / zusjes, tantes, ooms etc. Het overliegen vindt plaats na de zomerkampen, in het nieuwe schooljaar (september).

Sinterklaas

Elk jaar komt Sinterklaas de bevers en de welpen opzoeken! Een gezellige opkomst, met spelletjes en heel veel pepernoten!

Tuinfeest

Elk jaar organiseren wij voor de buurt, leden, leiding en familie een tuinfeest. Tijdens het tuinfeest kun je leuke spelletjes en actviteiten doen op het terrein. Er is eten en drinken aanwezig.
Aan elke leeftijd is gedacht; schminken, springkussens, blikgooien, taartgooien, vlotten bouwen, broodjes maken op het kampvuur en nog veel meer. De RMWG organiseert het tuinfeest om de buurt kennis te laten maken met scouting en de activiteiten.