Speltakken 

De eerste prijs veld groen

De 1ste prijs op de punt van de Halve Maen!

De RMWG kent vijf speltakken. Iedere speltak heeft eigen kenmerkende activiteiten. Naar mate de leeftijd van de jeugdleden toeneemt, verschuift de rol van de kaderleden van leiding naar begeleiding. Bij iedere speltak is spelend leren van belang. Vanaf 7 jaar kunnen vaardigheidsbewijzen en insignes worden behaald. Senioren kunnen erkende zeilvaardigheidsbewijzen (CWO) behalen. De opleiding gebeurt in regionaal verband op doordeweekse avonden.

Bevers
zijn jongens en meisjes van 5-7 jaar. Zij spelen het spel in Hotjietonia, een denkbeeldig dorp. De bevers hebben wekelijks bijeenkomsten op zaterdagochtend van 11.00 tot 12.30 uur, voornamelijk in en bij het clubhuis. De bevers gaan niet op zomerkamp, maar doen wel mee met groepsbrede activiteiten, zoals de jaarlijkse overvliegbijeenkomsten (speciale bijeenkomst waarop kinderen ‘overvliegen’ naar een volgende speltak) en de boerenkoolmaaltijd waarmee het kalenderjaar traditiegetrouw start.

Welpen
zijn jongens en meisjes van 7-10,5 jaar. Zij spelen het scoutingspel in het thema van Jungleboek. De welpen  hebben wekelijks een bijeenkomst op zaterdagmiddag van 13.00 tot 15.30 uur in en bij het clubhuis. De welpen gaan ieder jaar een week op zomerkamp. Een zomerkamp heeft altijd een spelthema.

Junioren
zijn jongens en meisjes van 10,5 -13,5 jaar. Zij hebben wekelijks een bijeenkomst op zaterdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur, in en bij het clubhuis. Junioren zijn door hun leeftijd meer vertrouwd met het water. De juniorengroep beschikt over een groot aantal kano’s die door de junioren worden onderhouden en gebruikt. De junioren gaan ieder jaar een week op zomerkamp. Junioren doen ook mee aan regionale scoutingactiviteiten en hebben door het jaar heen af en toe een weekend.

Senioren
zijn jongens en meisjes van 13 -17 jaar. Zij hebben wekelijks een bijeenkomst op zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. De seniorengroep beschikt over een aantal stalen Lelievletten. In het winterseizoen worden de vletten onderhouden in het clubhuis en vinden daar de wekelijkse bijeenkomsten plaats. In het vaarseizoen (april tot oktober) liggen de vletten bij het Boterhuiseiland bij de Kagerplassen. De bijeenkomsten vinden dan plaats in de vorm van zeildagen, zeilweekenden en kampjes. De senioren gaan tien dagen op zomerkamp. Senioren doen ook mee aan regionale scoutingactiviteiten en verlenen bijstand bij de 4 mei herdenking in de gemeente Leidschendam-Voorburg en bij de intocht van Sinterklaas in de gemeenten Rijswijk en Leidschendam-Voorburg.

Loodsen
zijn jongeren van 18-21 jaar. Zij maken hun eigen programma en spreken onderling bijeenkomsten af. De loodsen beschikken over een sloep met opbouw.