Zomerkamp 2011: 16 t/m 23 juli

Zomerkampverslag 2010

Vol goede moed gingen we zaterdag 3 juli naar de Kaag. We waren van plan om een rondtocht te gaan maken met de Sloep, de vraag was alleen of de Sloep het wel zou gaan doen…
 
Aangekomen op de Kaag hebben we toch gewoon alle boodschappen in de Sloep ingeladen en opgeborgen en toen hebben we gekeken of we de boot weer aan de praat konden krijgen. Gelukkig lukte dat, dus we konden echt op kamp gaan. In de middag zijn we eerst nog gewoon naar Warmond gevaren om daar langs de snackbar te gaan. ’s Avonds hebben we lekkere tomatensoep gegeten (we wilden eigenlijk kippensoep, alleen Rutger besloot dat de boot daar meer trek in had dan wij, dus alle soep lag verspreid door de Sloep).

Zondagmiddag gingen we dan echt op weg, richting de Westeinderplassen. Roxanne heeft daar familie in de haven liggen, dus daar zijn we toen langsgegaan. ’s Avonds hebben we lekkere broodjes kroket en frikandel gegeten.

Maandag hebben we de Sloep aan de buitenkant helemaal schoongemaakt. Dit was ook wel een keer nodig, aangezien je bijna niet meer zag dat hij oorspronkelijk wit was. Ook hebben we nog wat boodschappen gedaan en ’s avonds hebben we burritos gegeten.

Dinsdag hebben we eigenlijk alleen maar liggen luieren, zonnen en gezwommen. Het avondeten bestond uit pannenkoeken. Daarna hebben we natuurlijk ook voetbal gekeken en gezien hoe Nederland won van Uruguay met 3-2.

Woensdag gingen we voor ons doen redelijk vroeg op pad. Rond 10 uur vaarden we weg van de Westeinderplassen en gingen we op weg naar de Vinkeveense plassen. De senioren waren daar namelijk op kamp en het leek ons wel leuk om daar even langs te gaan. Na een hele dag varen kwamen we rond 18.00 uur aan bij de senioren. De senioren waren net aan het eten en ze hadden ook nog wel wat over voor ons. Dus we hebben lekkere nasi gegeten, sowieso lekker dat we zelf niet meer hoefden te koken na een lange dag varen.

Het avondprogramma van de senioren bestond uit het bootsenspel. Aan ons werd gevraagd of wij ook mee wilde doen. Dit leek ons wel een leuk idee. Zo bedachten we een yell, renden rondjes om een ton en gaven daarna bekertjes water over ons hoofd door, speelde bowling met een riem en flesjes bier, gingen tampon-poepen en liepen geblinddoekt een hindernisbaan met behulp van dierengeluiden.

Donderdag gingen wij weer op zoek naar een supermarkt om onze voorraad weer wat aan te vullen. Verder hebben we eigenlijk alleen maar weer gezwommen en gezond. ’s Avonds zijn we gezellig met de seniorenleiding uiteten geweest, de senioren waren namelijk op hike.

Vrijdag waren we eerst van plan om weer verder te gaan varen, maar we besloten toch nog een nachtje te blijven. We hebben voor de verandering gezwommen en gezond. Ook hebben Roxanne en ik (Ilse) duikles gekregen van Rutger en Harold. ’s Avonds aten we een beetje een mengelmoesje van eten, namelijk: ragout op brood, aardappelpuree, appelmoes, komkommer en als toetje appeltaart.

In de nacht hebben we ook nog een andere scoutinggroep die op het eiland stond (van der Does groep uit Leiderdorp) geholpen met een spokentocht. Toen we uiteindelijk weer terugkwamen was het alweer licht.

Zaterdag wilden wij toch echt weer richting de Kaag gaan. De bedoeling was om in één keer door te gaan varen, maar helaas kwamen wij om 18.10 uur bij een brug aan, die vanaf 18.00 uur niet meer geopend werd. Gelukkig hadden ze daar wel ergens een ligplaats langs de kant en we zijn toen lekker Leimuiden ingegaan om pizza te gaan eten. In de avond hebben we heel veel onweer en regen gehad, maar het bleef alsnog bloedverziekend heet in de Sloep.

Nadat zondagochtend eerst iedereen een frisse duik had genomen in het water vervolgden wij onze weg naar de Kaag. Na twee uur varen kwamen wij daar aan. We ruimden alle spullen op en legden de boot weer op z’n plek. Toen zat ons kamp er alweer op.

Ik denk dat iedereen het wel naar zijn of haar zin heeft gehad. En volgens mij hebben we ook nog nooit zo’n kamp gehad met alleen maar super lekker weer!