Hier vind je een verslag van de afgelopen paar maanden. De nieuwste verhalen staan nog bij het programma!

 

In maart zijn we goed bezig geweest. We hebben met de welpen heel het lokaal geschuurd en de leiding heeft het met NL doet gelakt. Ook zijn we wezen collecteren voor Jantje Beton.

In februari hebben we een leuke zwem/filmovernachting gehad. De welpen hadden verwacht om vrijdagavond film te gaan kijken, maar daarvoor in de plaats gingen we discozwemmen. De volgende ochtend hebben we alsnog een film gekeken.

De opkomst in januari zijn we begonnen met het oefenen en attributen maken voor de boerenkoolmaaltijdact. Dit hebben we met succes gedaan, want tijdens de boerenkoolmaaltijd op 16 januari hebben we de eerste prijs gewonnen! De week erna zijn we begonnen met het insignethema. Je kon kiezen uit het insigne knopen of spelexpert. De komende twee weken gaan we hier ook mee verder. Het is belangrijk dat je bij minimaal 2 van de 3 opkomsten aanwezig bent, anders kun je helaas geen insigne verdienen.

In december is uiteraard Sinterklaas weer bij ons langs geweest. We werden uitgenodigd door de pieten om te gaan gokken in het pietencasino met kruidnoten. Het weer in december was ook nog prima, daarom zijn we 12 december nog levend stratego wezen spelen in het park. De laatste opkomst van dit kalenderjaar bestond uit ons kerstdiner met daarna nog een bingo. Jullie bleven gezellig allemaal slapen en de volgende ochtend hebben we nog kerststukjes gemaakt en geoefend voor de boerenkoolmaaltijd.

Zaterdag 21 november begonnen we de opkomst met een opdracht om met pastelkrijt een blad in te kleuren. Later moesten jullie hier figuurtjes uitknippen en op een ander blad de omtrek uitvegen. Iedereen zat lekker onder alle kleuren krijt. Na de limonade gingen we een ladderspel doen. Jullie mochten zelf allerlei opdrachten en uitdagingen bedenken om zo een stapje hoger op de ladder te komen.

Zaterdag 14 november hebben jullie een spinnenweb gemaakt. Aan het einde van de opkomst hebben we nog iemand is hem niemand is hem gespeeld.

Zaterdag 7 november hadden we een omgekeerde opkomst. Zo begonnen we met afsluiten en opruimen. De rest van de opkomst hebben we ook nog allerlei spellen omgekeerd gespeeld.

Zaterdag 30 oktober hadden we een overnachting samen met de bevers. Overdag zijn we gezellig naar Drievliet geweest en hebben ons daar geamuseerd. ’s Avonds lekker patat gegeten om daarna bij onze nieuwe kampvuurkuil wat marsmallows te roosteren. Ook hebben we nog het vlotte geestenspel in het groot gespeeld, dat ging er af en toe wild aan toe. De volgende ochtend na een lekker ontbijtje hebben we met bamboestokken geprobeerd om een zo hoog mogelijke toren te bouwen. Daarna nog lekker geluncht met broodjes roosteren boven het vuur en een knakworstje erin. Toen zat ons gezellige weekend er al weer op.

We zijn alweer een tijdje bezig in het nieuwe seizoen. Met het overvliegen hebben we weer een aantal nieuwe welpen erbij gekregen. Deze zullen op 3 oktober geïnstalleerd worden. Met de opkomsten zijn we begonnen met een ‘groot’ knutselwerk. Hierbij mochten jullie kiezen welke opdracht jullie wilden gaan maken (iets met papier marche of hout en spijkers). Over het hele jaar verspreid zullen we hier nog verder aan gaan werken. Verder hebben we een opkomst levend zeeslag en levend stratego gespeeld.

Na een super gaaf en stoer zomerkamp zijn we zaterdag 22 augustus weer begonnen met opkomsten. De groep werd in tweeën verdeeld en elke groep kreeg tonnen, pionierspalen en touw. De bedoeling was dat jullie een vlot in elkaar zouden zetten en hiermee droog naar de overkant zouden komen…. Helaas was geen enkele groep dit gelukt en hebben jullie allemaal een plons in de sloot genomen.

Zaterdag 27 juni hebben we landen verovertje gespeeld. Door middel van allerlei spelletjes kon je je buurlanden aanvallen en veroveren. Ook hebben we nog lekker buiten spons, water en vuur gespeeld.

Zaterdag 20 juni hebben we allerlei spelletjes op het voorterrein gespeeld. Vooral het spel liggend drie is te veel, was erg leuk om te spelen!

6 juni was weer het jaarlijkse tuinfeest!

Het weekend van 30/31 mei was het weer tijd voor ons jaarlijkse Kaagweekend. Aangekomen op de Kaag hebben jullie allemaal je bedje in de tenten neergelegd. In de middag zijn we leuk wezen zeilen met de senioren. In Warmond hebben jullie lekker in de speeltuin kunnen spelen. ’s Avonds was het tijd voor een echte dropping. Geblinddoekt werden jullie in auto’s ergens afgedropt en moesten de weg terug naar de Kaag zien te vinden. Terug op het eiland nog lekker marsmallows gegeten en toen richting bed. De volgende dag nog leuke spelletjes op het eiland gespeeld.

Zaterdag 23 mei kregen jullie allemaal de verantwoordelijkheid over een rauw ei. Jullie moesten hem eerst versieren en daarna een constructie bedenken hoe jullie het ei van grote hoogte kon laten vallen, zonder dat het ei kapot zou gaan. Uiteraard hebben we dit ook daadwerkelijk getest, maar helaas geen enkel ei heeft het overleefd. Ook hebben we alvast de potjes gevuld met aarde, voor de zonnebloemverkoop op het tuinfeest.

Zaterdag 16 mei hebben we potjes schoongemaakt. Deze potjes hebben we namelijk nodig om op het tuinfeest zonnebloemen te gaan verkopen. Hierna hebben we een levend ganzenbordspel gedaan.

Zaterdag 2 mei zijn we voor de eerste keer dit zomerseizoen wezen kanoën naar opa’s veldje. Jullie waren daar al vrij snel! Dus lekker tijd om even in de speeltuin te spelen.

Zaterdag 25 april hebben we het ‘ik hou van Holland junior’ spel gedaan. Ook hebben we een mooie stoepkrijttekening gemaakt in het teken van Koningsdag. De opkomst werd afgesloten met een ouderwets hinkelbaanspelletje.

Zaterdag 18 april zijn we naar het Effathapark gegaan, waar we verstoppertje met nummers hebben gespeeld. Dat spel bleek een stuk moeilijker in een groter gebied (dan normaal op het terrein van de scouting zelf). Vervolgens zijn we naar het Agoraveldje gegaan. Hier hebben we slagbal gespeeld. Uiteraard met tussendoor ook nog even pauze voor limonade en een snoepje. Terug op het clubhuis hebben de kinderen die in januari/februari hun vaardigheidsinsigne hebben behaald, deze ook daadwerkelijk gekregen.

Zaterdag 11 april was het weer tijd voor de jaarlijkse Duinenmars. Het begon regenachtig, maar later werd het gelukkig droog. Na ruim 2 uur lopen zaten de 10 km er al weer op en kreeg iedereen zijn medaille.

Zaterdag 4 april stond in het teken van Pasen. Jullie hebben eitjes gezocht en een paasknutsel gemaakt.

Zaterdag 28 maart hebben gesmuld van een heerlijke high tea. Uiteraard hebben de welpen alle hapjes zelf bereid. Zo hadden we mini appeltaartjes, wraps met roomkaas, banaan in chocolade gedoopt en komkommer ei torentjes. Het was heerlijk! Tussendoor was er ook nog tijd voor het vier vakken trek spel.

Zaterdag  21 maart zijn we naar het Effathapark gegaan om daar levend stratego te spelen. Ook hebben we nog het Ikki verstopspel gespeeld.

Zaterdag 14 maart hebben we weer ons best gedaan om zo veel mogelijk geld op te halen voor Jantje Beton en onze scoutingvereniging. Na de limonade hebben we nog het spel wat ben ik gespeeld.

Zaterdag 7 maart hebben we het spel ‘Wedden dat’ gespeeld. In groepjes konden jullie punten inzetten of een welp de opdracht wel of niet goed zou kunnen uitvoeren. Voorbeelden van opdrachten waren: twee rondjes om het clubhuis binnen een minuut, met een bal een pion omschoppen, vragen over de jungle beantwoorden, de welpenwet uit je hoofd opzeggen enzovoort. Na het limonade drinken hebben we ook nog een ronde moordspel van de lama’s gedaan. De opkomst is afgesloten met nog een potje Hollandse Leeuwen.

Zaterdag 28 februari hebben we de kompasrichtingen geleerd. Daarna zijn we buiten met het kompas in groepjes speurtochten voor elkaar gaan uitzetten. Na het limonade drinken hebben we een speurtocht van een ander groepje gevolgd. Terug op het clubhuis hebben we nog een renspel gedaan met de windrichtingen.

Zaterdag 20 februari hebben we soep gemaakt. Eerst in een groepje bedacht wat voor soep we wilden gaan maken en toen naar de Herenstraat Rijswijk geweest om alle ingrediënten te halen. Hierbij moest op gelet worden dat er maar een budget van 5 euro per groepje was. Terug op het clubhuis lekker alle soepjes gemaakt. We hadden geroosterde paprikasoep, tomatensoep en groentesoep. Aan het einde van de opkomst hebben we lekker onze soepen opgesmikkeld.

Vrijdag 13 februari begon onze filmovernachting. We hebben de films griezelbus en de sprookjesboom gekeken. Zaterdagochtend gezellig met zijn allen ontbeten en toen richting het zwembad gegaan. We hebben ons in het zwembad goed kunnen vermaken! Terug op het clubhuis stonden de ouders alweer klaar om jullie op te halen.

De afgelopen weken zijn we bezig geweest met de insigneopkomsten. Jullie hadden de keuzeom te gaan voor insigne cultuur of natuur. Bij insigne cultuur  hebben we gekeken naar de Nederlandse cultuur  en feestdagen. Ook hebben we buitenlandse hapjes gemaakt. Bij natuur hebben jullie dierenmaskers gemaakt, plantjes geplant en pindakettingen en vetbollen gemaakt.

Zaterdag 3 januari begonnen we de opkomst met Alec installeren. Welkom Alec en veel plezier bij de welpen! Daarna zijn we de act voor de boerenkoolmaaltijd gaan oefenen. Ook hebben we nog wat aankleding voor onze act geknutseld. Na het limonade drinken hebben we verschillende gezelschapsspellen gedaan: Pim Pam Pet, Pinquin en Halli Galli. De opkomst sloten we af met de generale repetitie voor onze boerenkoolmaaltijdact.

 

 

 

Onze belevenissen in december 2014:

Zaterdag 6 december begonnen we de opkomst met de filmpjes terugkijken die we in november gemaakt hadden. Zo hadden we een heus welpenjournaal, het beste idee van Nederland en een quiz. Uiteraard ontbraken ook de reclames niet. Na de filmpjes terug te hebben gekeken hebben we buiten iemand is hem niemand is hem gespeeld. Na de limonade zijn we alvast gaan oefenen voor de boerenkoolmaaltijd. De opkomst sloten we af met het viervakkentrekspel.

 

Onze belevenissen in oktober 2014:

Zaterdag 25 oktober begonnen we de opkomst in de ochtend al. We kregen een brief van een prins wiens prinses in een kikker was betoverd en of we hem wilden helpen. We dachten na en bedachten toen dat er in Duinrell heel veel kikkers zijn. We zijn toen met zijn allen gezellig naar Duinrell geweest. Helaas bleek daar niet de goede kikker te vinden te zijn. Terug op het clubhuis lekker patatjes gegeten en het vlotte geestenspel gespeeld. Toen kwam de prins langs en vertelde ons dat hij buiten een spoor van kikkers had gezien. In het donker met lampionnen op zak zijn we het spoor gaan volgen. We  kwamen bij het Effathapark uit en zagen daar een heks met een kikker zitten. We besloten een deal te sluiten met de heks en de kikker te ruilen voor een nepkikker. De prins kuste de kikker en de prinses kwam tevoorschijn. Als dank kregen we een doos met bamboestokken.
De volgende ochtend eerst gezellig ontbeten en daarna aan de slag gegaan met de bamboestokken om een zo hoog mogelijke toren te maken. Daarna lekker broodjes met knakworst boven het vuur gemaakt. Met zijn allen door het spinnenweb geweest en over een touw over de sloot heen gegaan. We sloten het weekend af met de installatie van 4 welpen: Tomaz, Daphne, Sjoerd en Maria Clara van harte welkom bij de welpen!

Voor meer foto’s van dit gave weekend, kijk op onze facebookpagina!

Zaterdag 18 oktober rook het weer heerlijk bij de welpen. We hebben namelijk pannenkoeken gebakken! Na al het lekkere gesmikkel hebben jullie ook het terrein voor het clubhuis weer bladvrij gemaakt. De opkomst hebben we afgesloten met het verstopspel met cijfers.

Zaterdag 11 oktober hebben jullie sporen moeten zoeken. Overal lagen sporen verstopt, met deze sporen kwam er een woord uit.

Zaterdag 4 oktober zijn we naar het Effathapark geweest. We hebben daar het gekleurde sokkenspel gespeeld. Jullie kregen allemaal een gekleurd kaartje en een moesten op zoek naar het leidinglid met die kleur sok aan zijn linkervoet. Tussendoor mocht de leiding ook wisselen van sok en dan was er ook nog de zwarte sok, die kon je aftikken en dan moest je je kaartje inleveren. Na de limonade hebben jullie ook nog omgekeerd verstoppertje gespeeld.

Onze belevenissen in september 2014:

Zaterdag 27 september kwam Shanti op visite, Shanti had nemelijk vernomen dat er nieuwe welpen in de jungle waren gearriveerd. We kregen van haar een jungle memoriespel om de dieren en de namen van de dieren in de jungle onder de knie te krijgen. Tussendoor speelde we van elk leidinglid ook nog een dierenspel. Zo speelden we krokodillenbal, Rikki Tikki Tavi, Baloe Baloe,  het staan op 1 been en geblinddoekt tikkertje spelen.  Aan het einde van de opkomst kwam Shanti nig even checken of we nu een beetje op de hoogte waren van de namen.

Zaterdag 20 september vond de jaarlijkse groepsdag op de Kaag plaats. Ouders en briertjes en zusjes waren op deze dag ook van harte welkom om een keer bij de RMWG te komen kijken. Heel de dag door konden er spelletjes worden gedaan en activiteiten op het water (zeilen, kanoën en meevaren op de Halve Maen). Ook zijn Eva, Quinten en Sebastian officieel overgevlogen en hebben wij 3 nieuwe welpen mogen verwelkomen. Tomaz, Daphne en Maria Clara van harte welkom bij de welpen!

Zaterdag 13 september zijn we naar opa’s veldje wezen kanoën. Daar aangekomen mochten Eva, Nicki en Quiten de opkomst bepalen, dit omdat zij volgende week naar de junioren gaan overvliegen. Bij opa’s veldje hebben jullie geklommen in de toren, touwtje gesprongen en trefbal gespeeld.

Zaterdag 6 september hebben we geprobeerd om zelf een vuurtje te maken. Jullie kregen alleen geen lucifers of aansteker, maar magnesiumsticks. Door hard met een metalen plaatje er tegen aan te wrijven ontstonden er vonken. Bij de meeste welpen is het gelukt om een vuurtje te krijgen, alleen om het aan te houden was erg lastig. Daarom hebben we na de limonade maar boven een groter vuur in de ton onze broodjes geroosterd. Tot slot hebben we nog een potje Hollandse Leeuwen gespeeld.

Onze belevenissen in augustus 2014:

Na een super gaaf kamp in Maassluis te hebben gehad, hadden we op zaterdag 31 augustus weer de eerste opkomst. We hebben deze opkomst het ladderspel gespeeld. Dit hield in dat je zo hoog mogelijk op de ladder moest zien te komen. Je kon stijgen door iemand anders uit te dagen en allerlei spelletjes tegen elkaar te doen. De winnaar steeg een plekje op de ladder. Het waren spelletjes zoals: het langst op een been staan, mikado, toren bouwen van blokken, springtouwen, mooiste tekening maken enzovoort. De opkomst hebben we afgesloten met een potje viervakkentrekspel.

 

Onze belevenissen in juni 2014:

Zaterdag 21 juni begonnen we de opkomst met een landen verover spel. Op de grond was een wereldkaart getekend. Elke groep kreeg een aantal landen. Vervolgens konden jullie gaan proberen om buurlanden te gaan veroveren. Dit kon je doen door te gooien met een dobbelspel en het spel te spelen wat eruit kwam. De spellen waren: touwtrekken, bal in emmer gooien, bowlen, woorden maken en inhaalbal. Won je het spel, dan veroverde je het land.

Na dit spel gingen we limonade drinken. Daarna zijn we lekker buiten Hollandse leeuwen gaan spelen en omgekeerd verstoppertje. Daarna was het alweer tijd om af te sluiten.

Woensdagavond 18 juni hadden we eens een keer een ‘opkomst’ voor de ouders. Het was namelijk weer tijd voor onze jaarlijkse kampouderavond. En wat een grote opkomst! Maar liefst 14 ouders waren er. We hebben allerlei informatie gegeven over hoe het er aan toe gaat op ons zomerkamp. Ook heeft iedereen een brief meegekregen met nog informatie die ingevuld moet worden, zodat als we op kamp gaan we de meeste recente gegevens van de kinderen hebben. Voor de ouders die er niet waren, deze brief gaat meegegeven worden aan uw kind.

Zaterdag 7 juni zijn we de opkomst begonnen met een spelletje iemand is hem niemand is hem. Toen het droog was zijn we lekker naar buiten gegaan en hebben de kano’s gepakt. We zijn toen met zijn allen naar opa’s veldje wezen kanoën. Het is leuk om te zien dat het kanoën steeds beter gaat en de welpen elkaar ook steeds beter kunnen gaan helpen. Bij opa’s veldje mochten jullie even lekker spelen. Na het limonade drinken was het alweer tijd om terug te gaan kanoën naar het clubhuis. Daar hebben we de kano’s weer schoon en droog gemaakt en toen was het alweer tijd om af te sluiten.

Onze belevenissen in mei 2014:

Zaterdag 31 mei hadden we opkomst in Leidsehage. We deden mee met het regiospel (samen met andere scoutinggroepen). Het was een vossenjacht en jullie moesten op zoek gaan naar allerlei figuren uit het circus. Aan het einde van het spel kreeg ieder ook weer een naambandje, die je op je blouse erbij mag naaien.

Zaterdag 24 mei verzamelden we met onze slaapspullen op de Kaag. Het was namelijk tijd voor ons jaarlijkse Kaagweekend. We hebben onze slaapspullen in de tenten gelegd en zijn toen mee gegaan met de senioren op de zeilboten. Hier hebben we echt mee gedaan aan de pre-kaagcup (zeilwedstrijden). Terug op het eiland hebben jullie even vrij kunnen spelen. Daarna lekker tomatensoep en broodje knakworst gegeten.
Na het eten hebben we op het veld wat spelletjes met zijn allen gedaan. Daarna hadden we een kampvuur met lekkere marsmallows en chocoladekoekjes. Toen was het alweer tijd om lekker in de tenten te gaan liggen.
De volgende ochtend begonnen we met alles opruimen, daarna lekker ontbijten en nog een partijtje slagbal gespeeld. Ook nog diverse estafettes gedaan. Daarna was het alweer tijd om te gaan lunchen, nog even het terrein schouwen en weer terug naar de overkant. Daar waren de ouders alweer en liep het leuke weekend ten einde.

 

Zaterdag 10 mei zijn we begonnen met een cadeautje voor moederdag te maken. Nadat de bonbondoosje af waren, zijn we begonnen met het spel: ‘Wedden dat’. Om de beurt kregen jullie een opdracht en de rest moest dan gaan inzetten of het diegene wel of niet zou lukken. De opdrachten waren heel divers, zoals rondjes om het clubhuis heen rennen of de provincies van Nederland opnoemen.

Mei zijn we begonnen met een opkomst kanoën. Voor sommige was het de eerste keer en dan is het soms nog best wel lastig! Uiteindelijk is iedereen aangekomen bij ‘opa’s veldje’ en daar hebben jullie lekker in de speeltuin gespeeld. Daarna was het tijd om lekker limonade te drinken. Na de limonade hebben we nog met zijn allen verstoppertje gespeeld en toen was het alweer tijd om terug te gaan kanoën.

 

Onze belevenissen in april 2014:

Maart hebben we afgesloten met een leuke filmovernachting. En inmiddels zitten we al weer half april. We zijn april begonnen  met de Duinenmars. Met een klein groepje (11 kinderen, de rest durfte denk ik niet ;)) hebben we weer de 10 km gelopen. We hebben geluk gehad met het weer, want we hebben heel de tocht lekker zonnig weer gehad.
12 april hebben we een fotozoektocht gedaan. Jullie hadden een lijst met daarop allerlei voorwerpen die jullie moesten zien te fotograferen. Aan het einde van de opkomst hebben we ook nog lijnbal gedaan.

Onze belevenissen in maart 2014:

8 maart hebben de dames een speurtocht voor de heren uitgezet. Ze moesten allerlei briefjes met aanwijzingen vinden en aan de hand daar van de snoepjesdief opsporen. Na de limonade hebben we op het veld voor nog pettenroof gespeeld en kreeftentikkertje.

1 maart was het tijd voor een carnavalsopkomst. Dit werd samen gevierd met alle Rijswijkse scoutinggroepen. Er waren allerlei spelletjes te doen.

Onze belevenissen in februari 2014:

Zaterdag 8 februari stond in het teken van de olympische spelen. We begonnen  met een quiz om jullie kennis te testen. Daarna werden jullie in teams ingedeeld en hebben we verschillende estafette vormen gedaan. Na de limonade hebben we nog dweilhockey gespeeld. Aan het einde van de opkomst was er nog tijd voor een spelletje omgekeerd verstoppertje.

1 februari hebben we een knikkerbaan gemaakt. Jullie mochten zelf je fantasie de vrije loop laten. De leiding deed ook enthousiast mee en uiteindelijk vonden jullie dat shere khan en mang de mooiste knikkerbaan hadden gemaakt. De opkomst werd afgesloten door een aantal spellen op het voorveld.

Onze belevenissen in januari 2014:

Op 25 januari hebben we het insignethema afgesloten. De kinderebn van insigne koken hebben een heel restaurant gemaakt en draaiende gehouden. De kinderen van show hebben een heel optreden gegeven, met hun zelfgemaakte gitaren. En de kinderen van journalist hebben laten zien hoe ze een interview moeten houden.

11 en 18 januari zijn we bezig geweest met het insignethema. Jullie hebben de keuze gehad uit 3 verschillende insignes: bakken, show en journalist. Elke week gaan we hier aan werken, zodat we hopelijk allemaal weer een insigne erbij kunnen verdienen. Show is druk bezig met gitaren en een lied maken, bij journalist worden er interviews gehouden, gefilmd en foto’s gemaakt. Bij bakken zijn we bezig geweest met de schijf van vijf, tafels dekken en menukaarten maken.

4 januari begonnen we het jaar weer traditioneel met de Boerenkoolmaaltijd. Met heel de scoutinggroep hebben we lekker boerenkool gegeten en genoten van de acts en de leuke spelletjes tussendoor.

 Onze belevenissen in december 2013:

Vrijdag 20 december was het tijd voor ons jaarlijkse kerstdiner. Alle welpen hadden wat lekker meegenomen en dit hebben we gezellig met zijn allen opgegeten. Hierna zijn we met zijn allen naar de Herenstraat in Rijswijk gelopen, waar we oud Hollandse spelletjes hebben gedaan. Terug op het clubhuis hebben we de bedden neergelegd en zijn lekker gaan slapen. De volgende ochtend hebben we ontbeten en daarna kerststukjes gemaakt. Aan het einde van de opkomst hebben we ook nog even onze boerenkoolact geoefend.

Zaterdag 14 december begonnen we met het maken van kerstboompjes. Deze kunnen we leuk neerzetten met ons kerstdiner volgende week. Daarna hebben we buiten nog een potje Hollandse Leeuwen gespeeld. Na de limonade zijn we begonnen met het voorbereiden van een act voor de Boerenkoolmaaltijd in januari. Het is uiteindelijk de vogeltjesdans geworden.

Zaterdag 7 december was een verrassingsopkomst. De leiding had namelijk in het geheim een surpriseparty voor Rado georganiseerd. Rado werd opgehaald door Mang en Shere Khan en toen zij het clubhuis binnenkwam verwelkomde de welpen rado met toeters en slingers. Rado viert dit jaar namelijk haar …. verjaardag.
Ook hadden we nog geregeld dat een groot aantal ex-(leiding)kabouters langskwamen om Rado te feliciteren. Met de welpen hebben we nog allerlei ‘verjaardagsspelletjes’gesoeeld. Daarna was het tijd om lekker van de high tea te snoepen. Aan het eind van de opkomst hebben we nog touwtje gesprongen, dit bleek best nog lastig te zijn.

Om foto’s te zien van dit verrassingsfeestje voor Rado klik hier wachtwoord: kabouterfoto

Onze belevenissen in november 2013:

Op zaterdag 30 november hadden we samen met de bevers opkomst. We hoopten namelijk dat Sinterklaas vandaag zou komen. We begonnen met zingen, maar er was geen sint of piet te bekennen, dus we besloten ondertussen een postenspel te spelen. We hadden de volgende posten:
– marsepein versieren
– zaklopen
– pietenmuts knutselen
– cadeautjes inpakken
– hindernisbaan met pakjes gooien
– stoelendans
Nadat we al deze posten hadden gedaan hebben we lekker chocomelk gedronken en zijn weer gaan zingen. Uiteindelijk kwam de sint bij ons met zijn pieten. Sint had natuurlijk ook voor ons allemaal een cadeautje meegenomen.
Omdat Sinterklaas in het land is begonnen we de opkomst zaterdag 23 november met een sintknutsel. Je kon kiezen uit een zwarte pietenhoofd of een sinterklaaskwartet maken. Ondertussen werden er ook kruidnootjes gebakken door jullie allen. Na de limonade hebben we buiten nog het verstopspel met nummer gespeeld. Daarna was het alweer tijd om af te sluiten.

Zaterdag 16 november begonnen we de opkomst buiten met allerlei soorten tikspelletjes. Toen we terug naar binnen kwamen was daar op de vloer levend ganzenbord getekend. Om verder te komen moest je af en toe opdrachten doen. Eén groepje had telkens wel erg veel pech 😉

Zaterdag 9 november rook het weer heerlijk in het clubhuis. We hebben namelijk pannenkoeken gebakken boven vuurtjes. Na al dit lekkers te hebben opgegeten en afgewassen hebben we nog even het vier-vakken-trekspel gespeeld.

Zaterdag 2 november begonnen we weer met de installatie van (maar liefst) 6 welpen: Kiyé, Quinten, Joep, Dianne, Frederique en Mink welkom in de jungle! Daarna gingen we weer verder met het uitzendbureau. Deze opkomst hadden we het beroep van tuinman. Jullie hebben het terrein weer mooi bladvrij gemaakt. Na de limonade gingen we de dames en heren splitsen. De heren gingen namelijk met het beroep bodyguard aan de slag en de dames met schoonheidsspecialiste.

Onze belevenissen in oktober 2013:

Zaterdag 19 oktober hadden we ons najaarsweekend. We zijn dit weekend begonnen met het installeren van 4 welpen: Meike, Maarten, Joost en Julian zijn nu officieel ook welpen! Daarna zijn we gaan wandelen, jullie wisten nog niet waarheen, maar al gauw liepen we langs Drievliet en zijn daar toen ook echt heen gegaan! Jullie hebben je de hele dag kunnen vermaken in het pretpark en volgens mij heeft iedereen zich daar goed geamuseerd. Terug op het clubhuis zijn we de bedden klaar gaan leggen en daarna lekker patat gegeten. Na de patat zijn we de film Dolfje Weerwolfje gaan kijken. Toen was het tijd om te gaan slapen.
De volgende ochtend opgestaan en de bedden weer opgeruimd. Daarna ontbeten. Toen was het tijd om allerlei survivaldingen te gaan doen. Jullie moesten met zijn allen door een spinnenweb zien te komen. Ook was er binnen en buiten een parcours uitgezet. Het eindigde met een touw over de sloot. Helaas heeft niet iedereen droog de overkant gered. Na al deze inspanningen hadden jullie wel een lekker broodje knakworst verdiend. Deze werd opgewarmd in een blikje boven een vuurtje. Na dit eten was het weekend helaas alweer ten einde. Voor foto’s klik hier wachtwoord kabouterfoto

Zaterdag 12 oktober kreeg iedereen een ei die we van ongeveer 3 meter hoogte naar beneden zouden gaan gooien. De bedoeling was dat het ei heel zou blijven, dus kregen jullie allerlei materiaal waarmee jullie een constructie moesten bedenken waardoor het ei heel zou blijven. Na ongeveer 3 kwartier hebben we het getest en slechts 3 van de 25 eieren bleven heel. Daarna hebben we nog een spelletje wat ben ik gespeeld. Na de limonade was het tijd voor boer en kip en hebben we een spelletjespot gemaakt. Uit de spelletjespot kwam nog het spel kreeftentikkertje en tovenaartje en hiermee hebben we de opkomst afgesloten.

Zaterdag 5 oktober stond de opkomst in het teken van dieren. We hebben eerst de kennis opgehaald van de dieren uit de jungle door een memoryspel ermee te spelen. Daarna zijn we lekker naar buiten gegaan en hebben spellen gedaan zoals: het dierengeluidenspel, krokodillenbal, baloe-baloe, kat en muis en Hollandse Leeuwen.

Onze belevenissen in september 2013:

Zaterdag 28 september hadden we groepsdag en overvliegen op de Kaag. We hebben afscheid genomen van onze oudste welpen die naar de junioren zijn gegaan. Ook hebben we 2 nieuwe welpen erbij gekregen; Maaike en Maarten welkom bij de welpen! Daarna waren er verschillende activiteiten te doen op het land en water (zeilen, mee op de Halve Maen, kanoën en diverse spelletjes).

Zaterdag 21 september mochten de overvliegers kiezen welke spellen ze nog één keer bij de welpen wilde spelen. We begonnen met pettenroof en hebben daaarna potjes Hollandse Leeuwen gespeeld. Daarna hebben jullie buskruit gedaan en limonade gedronken. Na de limonade hebben we verstoppertje met nummers gespeeld en de opkomst afgesloten met het viervakkentrekspel. Aan het einde van de opkomst zijn de overvliegers de jungle uitgezwaaid en hebben hun leertje met naam aan de totempaal gehangen.

Zaterdag 6 september zijn we naar Effaha gegaan. Hier zijn we begonnen met twee potjes Levend Stratego. Het tweede potje lukte het maar niet om de vlag van elkaar te vinden, dus uiteindelijk heeft iedereen zijn eigen vlag gepakt. Hierna hebben we ook nog ikki-verstoppertjes en omgekeerd verstoppertje gedaan. Daarna was het alweer tijd om naar het clubhuis te gaan en af te sluiten.

Onze belevenissen in augustus 2013:

Zaterdag 31 augustus begonnen we weer met het scoutingseizoen. We gingen kanoën naar opa’s veldje. Daar mochten jullie even vrij spelen. Na de limonade hebben we met zijn allen voetje van de vloer gespeeld. Hierna was er nog even tijd om vrij te spelen en daarna weer terug in de kano’s naar het clubhuis.

Onze belevenissen in juli 2013:

Zaterdag 13 juli begonnen we weer met het installeren van twee nieuwe welpen: Yasmin en Stan, jullie horen er nu echt bij, veel plezier! Daarna zijn we buiten verschillende waterspelletjes gaan spelen. Na de limonade hebben we ook nog een tekenestafette gedaan, zodat jullie even konden opdrogen. We hebben de opkomst afgesloten met een heuse buikschuifbaan, voor degene die dat wilde.

Zaterdag 6 juli was het prachtig weer, dus zijn we lekker het water op gegaan. Omdat we met een grote groep waren, hebben we de groep in tweeën verdeeld. De enen groep ging lopend naar opa’s veldje, de andere met de kano. Aangekomen bij opa’s veldje hebben jullie lekker gespeeld in de speeltuin en geklommen in een boom. Na de limonade zijn we weer terug gegaan naar het clubhuis. De kinderen die heen gelopen hadden mochten nu in de kano en andersom. Aangekomen op het clubhuis hebben we de kano’s schoongemaakt en weer opgeborgen. Toen zat de opkomst er alweer op.

Onze belevenissen in juni 2013:

Zaterdag 29 juni begonnen we met een leuke gebeurtenis, namelijk de installatie van Thymen en Lente! Ook zij zijn nu officieel welp en we hopen dat ze een leuke tijd bij ons gaan beleven. Na de installatie zijn we naar buiten gegaan om hout te sprokkelen om vuur te kunnen maken. Terwijl de leiding bezig was om het vuur aan te krijgen hebben jullie water-spons-vuur gespeeld. Na dit spel hebben we lekker broodjes boven het vuur gebakken. Na de limonade hebben we buiten ook nog Hollandse leeuwen, stand-in-de-mand en omgekeerd verstoppertje gespeeld. Toen zat de tijd er alweer op en gingen we sluiten.

Zaterdag 22 juni hebben we allerlei spelletjes gedaan. We begonnen met een potje dweilhockey. Daarna was het tijd voor het vier-vakken-trek-spel. Toen hebben we nog een potje fopbal en slangenbal gespeeld. Na de limonade hebben we nog een paar keer ‘moordenaartje’ gespeeld en gelukkig werd het toen droog buiten! Buiten hebben we toen het verstopspel met nummers gespeeld.

Zaterdag 15 juni vond het tuinfeest weer plaats. Met heel de groep hebben we geopend en daarna was er de sponsorloop. Dit was een groot succes! Jullie hebben goed je best gedaan en veel geld opgehaald. Daarna konden jullie allerlei spelletjes en activiteiten op het terrein doen. Ondertussen werden de door jullie ingezamelde spulletjes ook nog eens op een rommelmarkt verkocht, waar jullie dus ook weer geld mee hebben opgehaald! In de avond was er dan de ‘pyjamaparty’, daar hebben jullie lekker op muziek kunnen dansen in de nissenhut.

Op 8 juni was de regiospelmiddag, dit is een jaarlijkse activiteit waarbij alle scoutinggroepen uit de regio Vlietstreek bij elkaar komen voor een leuk spel. Dit jaar verzamelden we op het plein in winkelcentrum In de Bogaard in Rijswijk en om 13.00 uur ging de vossenjacht van start.  In groepjes kregen jullie een aftekenlijstje  waarop allemaal beroepen stonden, zoals: postbode, DJ, loodgieter, dokter, nagelstylist, brandweerman, stuurman, bakker, fotograaf, pizzakoerier, straatmuzikant en nog meer. Deze “vossen” liepen door het winkelcentrum en jullie moesten ze zien te vinden op volgorde wat bovenaan op het lijstje stond. Dit bleek soms best lastig, want sommige vossen liepen ook heen en weer tussen alle winkelende mensen! Een half uur voordat het spel was afgelopen konden jullie dan ook elk beroep wat jullie tegen kwamen aftekenen en zo hadden de meeste groepjes toch hun lijstje vol gekregen! Om 15.00 uur verzamelden we weer op het grote plein en werd er nog een groepsfoto gemaakt met alle Welpen bij elkaar. Daarna kregen jullie een welverdiend naambandje voor op je blouse, waarop stond: Scouting, doe er een beroep op! Vervolgens was het tijd om weer naar huis te gaan.

Hey welpen,
Zaterdag 2 juni zijn we eerst begonnen met 3 welpen te installeren 🙂
Louise, Luc en Claudia….welkom in de jungle !!!
Daarna gingen we in 3 groepjes de volgende onderdelen doen, kano varen/spelletjes/leren knopen.
Op het eind nadat de kano’s weer terug in de loods lagen hebben we gezellig limo gedronken met een lekkere traktatie van Claudia want die was jarig geweest. Na nog een spelletje moordenaartje was het helaas alweer tijd om af te sluiten.

 

 

Onze belevenissen in mei 2013:

Afgelopen weekend hebben wij een ontzettend gaaf weekend op de Kaag gehad! We verzamelden bij de molen en zijn toen met een lelievlet naar de overkant gewrikt. Daar stonden de tenten al voor jullie klaar waar jullie je spullen in konden leggen. Tijdens de lunch kwam Avatar eraan gelopen, de elementen waren uit evenwicht en daardoor had Avatar bijna geen kracht meer. Wij wilden Avatar wel helpen en dat konden we doen door met elementen bezig te zijn. Als eerst gingen we met ‘lucht’ aan de slag, met de senioren zijn we samen per zeilboot en met de Halve Maen naar Warmond gevaren, daar konden we leuk spelen in de speeltuin. Terug op het eiland hebben we ook nog eens vliegers gemaakt. Avatar kwam langs dat hij zich al iets beter voelde, na het avondeten hebben we ook nog een ruik/voel/proefspel gedaan, zodat we ook bezig waren geweest met aarde. Tenslotte hebben we een kampvuur gemaakt en lekker marsmallows gebakken boven het vuur. Hierna was het tijd om lekker onze tent in te duiken.
De volgende ochtend hebben we onze tassen weer ingepakt (wat een heel groot karwei was ;)) Daarna lekker wezen ontbijten en toen kwam Avatar langs om te zeggen dat alleen zijn linkerarm het nog niet goed deed, want we hadden nog niet zoveel met het element water gedaan. Uiteindelijk hebben we dat ook opgelost door onze linkerarm goed met water te wassen en ook nog waterflessenvoetbal gespeeld. Als dank dat we Avatar geholpen hebben kregen jullie allemaal een lekkere lolly en was ons leuke weekend ook weer ten einde.

Zaterdag 18 mei hebben we verschillende soorten proefjes gedaan met verschillende onderwerpen;
– drijven/zinken
– constructies
– waterdruk
– minifilm
– benodigdheden voor vuur
Na deze proefjes hebben we buiten ook nog gekeken of we een cola-fontein konden maken door mentos in een fles cola light te laten vallen. Hierna mochten jullie zelf democratisch gaan beslissen wat voor spellen jullie nog wilde doen. Uiteindelijk is er gekozen voor Hollandse Leeuwen en het viervakkentrekspel.

Zaterdag 4 mei zijn we begonnen met een spelletje iemand-is-hem-niemand-is-hem. Vervolgens hebben we een cadeautje voor moederdag gemaakt. Ik ga hier natuurlijk niet verklappen wat voor moois we hebben gemaakt 😉 Daarna hebben we lekker limonade gedronken. Na de limo zijn we voor op het veld flessenvoetbal gaan spelen en toen zat de opkomst er al weer op.

Onze belevenissen in april 2013:

 

Zaterdag 27 april hebben we een junglememoryspel gemaakt en dit natuurlijk ook gespeeld. Ook hebben we een woordslang ge

 

Op zaterdag 20 april hebben we het ‘witte sokkenspel’ gespeeld. Jullie werden ingedeeld in groepjes en één iemand kreeg een paar witte sokken aan. De bedoeling was dat deze sokken zo wit mogelijk zouden blijven. We zijn naar het veld bij Agora gelopen en daar hebben jullie allerlei spelletjes en opdrachten gekregen, waarbij telkens iemand anders de witte sokken aan had en er voor moest zorgen dat de sokken wit bleven.

 

Zaterdag 13 april was het weer tijd voor de jaarlijkse Duinenmars! We hebben dit jaar weer 10 kilometer gelopen. Het was gelukkig lekker weer en ook weer erg gezellig.

 

Op zaterdag 6 april scheen de zon weer eens! Wij hebben gelijk van dit moment gebruik gemaakt om lekker naar het Effatha park te gaan. Hier hebben we een aantal potjes levend stratego gespeeld en ook nog een potje omgekeerd verstoppertje.

 

Onze belevenissen in maart 2013:

Zaterdag 23 maart zijn we gezellig met zijn allen wezen zwemmen in het Hofbad in Ypenburg! Iedereen heeft zich volgens mij wel geamuseerd met de stroomversnelling, de glijbaan en de duikplanken. Na afloop hebben we nog wat gedronken en een zakje chips gegeten.

Zaterdag 16 maart hebben we een leuke knutsel gemaakt met een soort van ijzerdraad met daaromheen iets van pluche. Allerlei leuke dieren kwamen daar uit voort. Na het limonade drinken hebben we nog een spelletje in de kring gedaan en zijn we naar buiten gegaan voor een spelletje poortjesvoetbal en hollandse leeuwen.

Zaterdag 9 maart hebben wij ons weer ingezet voor de vereniging! We hebben namelijk Jantje Beton gelopen en dus geld opgehaald voor de vereniging. Gelukkig hebben we ook nog tijd gehad om een leuk spelletje te spelen. Iedereen kreeg op zijn rug een dier geplakt en door middel van vragen te stellen moest je erachter zien te komen wat voor dier je was.

Zaterdag 2 maart hebben we het spel ‘Wedden dat’ gespeeld. Om de beurt kregen de welpen een opdracht en de rest van de groep kon dan gaan ‘wedden’ of het wel of niet zou lukken. Hier konden dan punten mee verdiend (of verloren) worden. Tijdens het limonade drinken heeft Imke ook nog getrakteerd, zij heeft namelijk een broertje gekregen! Aan het einde van de opkomst hebben we nog een spelletje iemand-is-hem-niemand-is-hem gespeeld.

 

Onze belevenissen in februari 2013:

Zaterdag 23 februari was het een koude dag. En wat kan je dan lekker eten om een beetje op te warmen…. Inderdaad soep! Per nest moesten jullie gaan bedenken wat voor soep jullie wilden gaan maken. Vervolgens zijn jullie per groepje naar de Herenstraat gelopen om daar voor €5,- ingrediënten voor de soep te kopen. Terug op het clubhuis hebben we de soep gemaakt. We hadden uiteindelijk: kippensoep, tomatensoep, winterwelpensoep en nog een keer kippensoep. Sommige soepen smaakten iets beter dan andere 😉

Dit weekend begon de opkomst al op vrijdagavond. Nadat alle luchtbedden waren neergelegd zijn we begonnen met de film Madagascar 3, daarna zijn we ons gaan omkleden en hebben ook nog Mees Kees gekeken. Na deze film was het tijd om te gaan slapen. Zaterdagochtend gezellig met zijn allen ontbeten en weer verder gegaan met de insigne-opkomsten. Vandaag was de laatste keer en (bijna) iedereen heeft zijn/haar insigne verdiend! Aan het einde van de opkomst hebben we ook nog 3 welpen geïnstalleerd. Lior, Ambre en Fay horen er nu ook officieel bij!

Deze week stond de opkomst toch nog een beetje in het teken van carnaval. De welpen zijn in 4 groepen verdeeld, de verkleedkisten werden te voorschijn gehaald en jullie hebben leuke toneelstukjes bedacht! Na het limodrinken hebben we nog even omgekeerd verstoppertje gedaan en levend kwartet.

Zaterdag 2 februari was het alweer de 3e insigne-opkomst. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet precies meer wat wat welke groep heeft gedaan. We eindigden de opkomst met zijn allen met een verstopspel, waarbij het de bedoeling was dat je zo min mogelijke punten verzamelden. Hieronder nog een paar foto’s:

 

Onze belevenissen in januari 2013:

Zaterdag 26 januari zijn we weer verder gegaan met het insignethema. De sportgroep heeft onder andere trefbal en een hindernisbaan gedaan. De wijde wereldgroep is bezig geweest met het thema Afrika. En de kunstenaarsgroep heeft een soort van poppenkastpoppen gemaakt. Het einde van de opkomst hebben we met heel de groep afgesloten met het viervakkentrekspel.

Afgelopen zaterdag zijn we begonnen met de ‘insigne-opkomsten’. Jullie hebben de keuze moeten maken uit: sport, wijde wereld en kunstenaar. De komende 4 weken gaat ieder met het gekozen onderwerp aan de slag, in de hoop een insigne te kunnen verdienen. Je krijgt de insigne natuurlijk niet zomaar, dus daarom is het ook echt de bedoeling dat je er komende weken bent en alle opdrachten kunt maken. Bij sport zijn jullie naar buiten gegaan, nadat jullie teamnamen en een yell hadden verzonnen. Bij wijde wereld hebben we in de atlas landen opgezocht en hebben we geoefend met Engels spreken. Bij kunstenaar zijn ze bezig geweest met klei en tekenen. Aan het einde van de opkomst was er nog even tijd om in de sneeuw te spelen.

Zaterdag 12 januari moesten jullie heel goed voor een eitje zorgen. Jullie moesten ook zelf een speeltoestel maken, die ‘ei-proof’ was. Tussendoor hebben we buiten op het veld voor ook nog een spelletje gespeeld. Na het limonade drinken hebben we de eieren in een pan gedaan en gekookt. Vervolgens hebben we hiervan lekkere eiersalade gemaakt en op een toastje opgegeten mmm…

Zaterdag 5 januari was weer de traditionele start van het nieuwe jaar met de boerenkoolmaaltijd. Na het boerenkool eten was er ook weer een open podium waar allerlei optredens werden gedaan. Liese heeft een heel leuk liedje over de mug gezongen en met zijn allen hebben jullie het liedje ‘boswandeling’ gedaan. Erg leuk om te zien! En dat vond de jury ook, want jullie hebben met zijn allen maar liefst de eerste plaats gewonnen!!

Onze belevenissen  in december 2012:

Hey welpen, hier het laatste stukje over het jaar 2012 !!!
Vrijdag 21 december zijn we begonnen met een heel lekker kerstdiner….er ontbrak echt werkelijk niets  en jullie zagen er allemaal erg mooi uit !!! Toen we rond 20:00 uur ons bedje klaar hadden liggen kwam plots minister Plasterk en haar secretaresse binnenlopen. Ze hadden een brief bij zich waarin stond dat als voor middernacht de MAYA –kalender niet in orde zou zijn de wereld zou vergaan. De minister was al heel ver gekomen met de MAYA-kalender maar vroeg ons hulp om de laatste 360 blaadjes te vinden van de kalender. Nadat we eerst bij Effatha hadden gezocht en rond het clubhuis uiteindelijk de overige kalenderblaadjes, lukte het jullie om de kalender te ontcijferen.
De spreuk die jullie hadden gevonden was de goede en gelukkig werden we de volgende ochtend allemaal weer wakker in een nog bestaande wereld !!!
Na het ontbijt hebben we eerst nog eventjes buiten touwtje gesprongen en daarna kon iedereen een eigen kerststukje maken. Een bloemist zou jaloers zijn op de mooie creaties die zijn gemaakt. Tijdens de limo heeft Annemijn nog lekker een zakje chips uitgedeeld voor haar verjaardag. Gefeliciteerd Annemijn met je 10e verjaardag.
Om 12:15 uur was het weer eventjes heel officieel in het Meeuwennest…Quinty en Thomas zijn nu ook echt welp….welkom in de jungle !!!
De volgende opkomst is pas op 12 januari  in het Meeuwennest nadat we eerst op 5 januari hebben genoten van de heerlijke boerenkoolmaaltijd in Don Bosco.

Zaterdag 15 december zijn we na het openen eerst begonnen met het oefenen van onze boerenkoolact….daarna hebben we de onderzettertjes geverfd voor het kerstdiner. Ja nog een weekje en dan gaan we gezellig met zijn allen smullen van alle lekkernijen!!!
Daarna zijn de jongens met Shere-khan naar buiten gegaan om daar Hollandse leeuwen te spelen terwijl de meisjes nog eventjes lekker door zijn gegaan met iets te knutselen. Om half drie was het limonade tijd. Aangezien we nog een beetje in de sferen waren van het optreden hebben we nog een spelletje van de Lama’s gespeeld (wie, wat en waar is de moord gepleegd). Nog maar een paar nachtjes slapen en dan is alweer de kerstovernachting….dus vergeet niet  komende vrijdag je slaapspulletjes mee te nemen.

Zaterdag 8 december zijn we  begonnen met het uitzoeken en oefenen van een liedje voor onze act voor de boerenkoolmaaltijd.  Nadat het begin er nu al goed in zit besloten we  om heel iets anders te gaan doen. Aangezien we over 2 weken een kerstdiner hebben en we dan altijd aan een leuk versierde tafel willen zitten, hadden we het idee om leuke onderzettertjes te maken om met kerst gezellig op tafel te kunnen leggen.  Druk werd eraan de gang gegaan met de figuurzaagjes en de stukjes hout werden opgeschuurd. Volgende week gaan we ze een mooi kleurtje geven met verf !!!
Na de limo hadden we nog eventjes tijd voor een spelletje trefbal op het voorveld.

Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht en jawel hoor, daar kwamen zaterdag 1 december twee zwarte Pieten het Meeuwennest binnen stormen. Maar van de Sint was niets te bekennen.De Sint was namelijk zijn koperen staf kwijt. Zou de koperdief hierachter zitten ???
Nadat we verschillende spelletjes hadden gespeeld, zwarte Pieten mutsen hadden geknutseld en uiteraard marsepein hadden versierd kregen/vonden de kinderen woorden waarvan ze een zin konden maken. Vijf dappere helden gingen met de Pieten mee naar de KOOIJ en daar vonden ze de koperen staf. De Pieten hebben de staf daarna meegenomen om zo de Sint op te halen en jawel hoor toen we nogmaals Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht gingen zingen, daar kwam de Sint binnen wandelen. Nadat menig bever, welp en leidinglid bij de Sint was geroepen, er een hoop pepernoten waren gevonden en uiteraard opgegeten, haalden de Pieten 3 rijkelijk gevulde zakken tevoorschijn.  Dank u wel Sinterklaas en hopelijk tot volgend jaar !!!
ps de leiding werd ook verrast met een overheerlijke chocoladeletter….Dank u wel Sinterklaas !!!

Onze belevenissen in november 2012:

Zaterdag 24 november was een bijzondere dag voor de jungle…. Baloe is geïnstalleerd als teamleidster en we hebben er weer een officiële leidinglid erbij…Shere-khan WELKOM !!!
Na het installeren zijn we een spelletje 10-bal gaan doen om eventjes lekker warm te worden.
Daarna hebben de welpen steeds per groepje iets te eten mogen maken voor de afscheidsreceptie van Aart, ondertussen speelden de overige welpen het spel “levend ganzenbord”.
Tijdens de limo hebben we genoten van de traktatie van Peter, die 10 jaar is geworden…gefeliciteerd !!! Tot slot hadden we nog eventjes tijd om buiten nog een spelletje verstoppertje te spelen.Let op welpen want volgende week begint de opkomst al om 10:00 uur en zal om 12:30 uur eindigen !!! Tot volgende week

17 November zijn we tot slot naar het land Italië gegaan, waar we als eerste zijn begonnen om met gekookte spaghetti slierten een zo lang mogelijke sliert te maken.  En nu wat het toch over eten hebben, PANPIZZA’S….. zijn erg lekker.
Dus dit was onze uitdaging, ieder kreeg weer zijn eigen vuurtje, pannetje en moest 2 bakstenen buiten pakken en zo werden jullie allemaal omgetoverd tot meester-pizza-bakkers !!! Heerlijk waren ze en gelukkig hadden we nog genoeg ingrediënten over, voor een tweede ronde. Daarna hebben we voor Lisa gezongen want die was vorige week jarig en had nog een lekkere traktatie meegenomen.Tot slot hebben jullie nog buiten een spelletje “wie ben ik” gespeeld en toen was het alweer helaas tijd om Italië te verlaten L. Tot volgende week !!!

10 November , nadat Victor als een echte welp was geïnstalleerd zijn we naar China, het  land van de Chinese Muur, vuurwerk en draken vertrokken. Kortom na een kort stukje geschiedenis hebben we het spel Chinese muur gespeeld lekker buiten op het veld. Toen we daarna naar binnen gingen lag er op elke tafel papier en knutselspullen. We hebben een mooie draak gemaakt !!!  Tijdens de limo kregen we een lekkere traktatie van Iris die alweer 10 jaar is geworden.  Daarna hebben we het spelletje “Draak hoe laat is het?” gespeeld.  Tot slot ben ik benieuwd of jullie weten of het volgende een beetje klopt of dat ik niet goed heb opgelet : san+liu=jiu ???

3 November zijn we aan onze wereldreis begonnen want we zijn van plan de komende 3 weken steeds een ander land te bezoeken. Amerika het land met onbegrensde mogelijkheden was dan ook ons startpunt. Na een klein stukje geschiedenis zijn we begonnen met het  spel “de indiaan met zijn bizon” (oftewel boer en kip) gevolgd door een heuse Amerikaanse vlag maken om zo het clubhuis in de Amerikaanse sfeer te krijgen. Na dit geknutsel hebben we een estafette gedaan (over een tafel en onder een tafel etc) om een “bouwsteen” aan de overkant te halen om daarna een wolkenkrabber te bouwen van het gehaalde “ bouwsteentjes”. Nest Blauw was  het nest met de hoogste wolkenkrabber, gevolgd door  nest geel en oranje op een mooie tweede plek. Nest groen daarentegen had welliswaar de laagste wolkenkrabber maar wel de stevigste!!!

Tijdens de limonade hebben we nog een spelletje gedaan, de “ontdekkingsreiziger “ moest uitzoeken wie de “uitvinder” was. Helaas was het toen ondertussen alweer half vier en moesten we afsluiten.

Onze belevenissen in oktober 2012:

Zaterdag 27 oktober was het griezelen in het Meeuwennest, HALLOWEEN was het thema.Wat ik heb gehoord zijn er mooie pompoentjes gemaakt en een mummie-spel gespeeld

Zaterdag 20 oktober zijn we lekker wezen knutselen. De meeste kinderen zijn begonnen met een Spongebob te maken van een spons. Daarna kon je aan de slag met strijkkralen. Na het limonade drinken mocht je kiezen of je binnen nog verder wilde gaan met de strijkkralen of buiten wilde gaan spelen. Met de kinderen die buiten wilden gaan spelen hebben we verschillende spelletjes gedaan, zoals buskruit, omgekeerd verstoppertje en iemand is hem niemand is hem. Toen was het alweer tijd om te sluiten.

Zaterdag 13 oktober was het zover….het welpenweekend.
Om 10:00 uur was iedereen present en zijn we als eerste begonnen met het installeren van de nieuwe welpen zodat zij dit weekend ook er helemaal bij zouden horen. Imke, Helen, Matthew, Anna, Sophie, siert en Esther welkom in de Jungle !!!
Nadat de aanwezige ouders waren vertrokken kwam de Maffiabaas binnen en hij had een probleem, hij was op zoek naar een boef en nu was zijn auto ook nog gestolen. De Maffiabaas heeft toen heel Nederland in het klein nagebouwd in de hoop dat wij hem dan konden helpen met zoeken.
We zijn toen naar Madurodam gegaan want daar is alles in het heel klein en dan konden we misschien de boef wel vinden en hem vangen. Wij dus met zijn allen met de tram naar Madurodam, daar aangekomen hebben we eerst ons lunchpakketje opgegeten en daarna kon iedereen op zoek gaan naar de boef.  Uiteindelijk vonden we bij Utrecht CS de auto van de Maffiabaas met een briefje erbij. Helaas de boef was ons  te snel af maar gelukkig hadden we de auto weer terug.
Terug op het clubhuis kwamen we erachter dat de leiding was vergeten eten in te slaan voor het avondeten ….. o wat jammer….niet dus…..Mc Donald !!!
Terwijl we bijna klaar waren om naar bed te gaan kwam de Maffiabaas weer langs, hij was blij dat zijn auto weer terug was en wilde ons bedanken, wij mochten naar zijn Maffia-casino als dank. Hij zelf zou gelijk door gaan met zoeken naar de boef op de plek waar zijn auto was gevonden.
Er is heel wat afgegokt daar in het casino en sommige waren echt geluksvogeltjes en jammer genoeg waren er ook een paar pechvogeltjes.
Daarna was het echt bedtijd en om tien uur  begon het rustig te worden in het Geuzenhonk waar we sliepen. Dit duurde ongeveer tot zeven uur. Na het ontbijt kwam de Maffia-baas, helaas ook nu was de boef hem weer te slim af. Maar of we hem nog een keer wilde helpen. Wij moesten kaartjes zoeken met bezienswaardigheden van steden want als hij die kaartjes zou hebben dan wist hij in ieder geval de plekken te vinden waar hij de boef niet kon vinden. Wij dus te voet naar de Herenstraat en daarna puzzelen op een kaart van Nederland. Van al dat gezoek en gepuzzel kregen we weer honger en hebben we knakworstjes op brood gegeten (die de welpen zelf met behulp van bakstenen en  gelpotje hadden opgewarmd). Tot slot is de Maffiabaas nog langs gekomen en hebben wij de provincies aan hem doorgegeven waar de boef hoogst waarschijnlijk zou moeten zitten. Daarna was het helaas alweer tijd en stonden er ouders alweer klaar om jullie weer op te halen. Welpen tot volgende week maar weer en wie weet horen jullie ooit nog wat van de
Maffiabaas. PS als u foto’s wilt zien van dit weekend…kijk op de web-site bij de foto’s

Zaterdag 6 oktober gingen we de favoriete opkomst van Rikki weer houden, namelijk…….PANNENKOEKEN bakken. Als professionele koks gingen de welpen aan de slag om overheerlijke pannenkoeken te bakken. Uiteraard moest er ook geproefd worden of de pannenkoeken wel te eten waren! Na het bakken moest er natuurlijk wel nog opgeruimd worden, maar dit was met zijn allen zo gebeurd.
 

 

Onze belevenissen in september 2012:

Zaterdag 29 september stond de opkomst alvast in het teken van dierendag. Aangezien er op het terrein geklutst werd zijn we naar Effatha gegaan. In het park hebben we allerlei dierenspelletjes gedaan zoals: slangentikkertje, krokodillenbal, dierengeluidenspel en welk dier ben ik. Welpen denken jullie eraan dat ik (Rikki) uiterlijk volgende week jullie lotengeld wil ontvangen! Ook als je niet alle loten hebt verkocht neem ze mee!!!!

Afgelopen week (22 september) zijn we lekker sportief bezig geweest. De groep werd in drieën gedeeld en jullie gingen langs 3 spellen: tafeltennis, bankenvoetbal en bal doorgeven met je voeten. Na deze activiteiten hebben we lekker limonade gedronken. Hierna was het tijd voor een spelletje trefbal en Hollandse Leeuwen. Deze week kwam Victor ook gezellig kijken en Shere Khan, we hopen dat zij het leuk vonden en volgende week ook weer aanwezig zijn.

Zaterdag 15 september zijn we weer eens wezen kanoën. Dit ging bij iedereen eigenlijk heel goed, zelfs de kinderen die pas bij de welpen waren en het nog nooit hadden gedaan, bleken er een waar talent voor te hebben 😉 Bij opa’s veldje hebben jullie even gespeeld en de speeltuin en na de limonade was het toch alweer tijd om terug naar het clubhuis te gaan. Terug bij het clubhuis moesten de kano’s schoongemaakt worden, kanoën zelf vonden jullie allemaal heel leuk, het schoonmaken wat minder.

Zaterdag 8 september was het weer gezellig druk in het Meeuwennest,  aangezien er nieuwe gezichten waren (overgevlogen bevers, we zijn blij met jullie komst!!!) zijn we begonnen met het krantenmep-spel om zo elkaars namen te leren kennen.
Daarna zijn we naar het Effatha-park gegaan waar we het gekleurde sokkenspel hebben gedaan.
De limo en het snoepje ging er na het harde rennen makkelijk in en tot slot hebben we nog een spelletje omgekeerd verstoppertje gespeeld. Terug op het clubhuis hebben we nog eventjes afkoeling gezocht met water en waterspuitjes 🙂
Loodsen bedankt voor het helpen bij deze opkomst !!!

Zaterdag 1 september hadden we een groepsdag op de Kaag. Ook werd er overgevlogen, we hebben afscheid moeten nemen van Jeroen, Joep en Simon, heren heel veel plezier bij de junioren! Gelukkig kregen we ook een aantal bevers erbij, Esther en Imke, dames welkom bij de welpen!
De rest van de dag konden er allerlei spelletjes worden gespeeld op het land, zoals spaghettitoren bouwen, spons gooien, twister en nog heel veel meer. Ook konden er activiteiten op het water worden gedaan zoals, kanoën, zeilen en een rondje op de Halve Maen. Het was een gezellige dag.

 

Onze belevenissen in augustus 2012:

Zaterdag 25 augustus was het alweer de eerste opkomst na het zomerkamp. Aangezien Jeroen en Simon vandaag voor het laatst bij de welpen waren (zij gaan volgende week overvliegen naar de junioren) mochten zij de opkomst leiden. We begonnen met een verstopspel waarbij je punten kon scoren. Vervolgens gingen we op het veld voor een potje Hollandse Leeuwen doen. Na het limonade drinken was het tijd voor het vier-vakken-trek-spel.

Van zaterdag 11 t/m 18 augustus zijn we op kamp geweest in Hilversum. Een uitgebreid verslag hiervan kun je lezen door hier te klikken.

 

Onze belevenissen in juli 2012:

Hey welpen, hier alweer het laatste stukje voor de zomervakantie…
Na het openen zijn we begonnen met eerst een spelletje ‘iemand is hem, niemand is hem’. Nadat we terugkwamen van het voorveld zagen we een groot spel ‘zeeslag’ klaar staan. Mocht een boot in zijn geheel gezonken zijn dan werd dit beloond met een waterballon, welke je uiteraar naar de tegenstanders mocht gooien 🙂
Tijdens de limo hadden we een lekkere traktatie van Isioma!
Tot slot hebben we nog een aantal ‘waterspelletjes’ gedaan, met het gevolg dat menig welp niet helemaal droog naar huis kon gaan.
Wij hopen jullie weer allemaal te zien op 11 augustus met volle bepakking om dan gezellig aan onze kampweek te beginnen!
Tot 11 augustus!!!

Onze belevenissen in juni 2012:

Afgelopen zaterdag (de 30ste) was het redelijk weer. We hebben de kano’s weer tevoorschijn gehaald en zijn naar opa’s veldje wezen kanoën. Daar hebben jullie even lekker mogen spelen en hebben we ook limonade gedronken. Ook heeft Hugo getrakteerd, hij was namelijk vandaag voor het laatst. Daarna was het alweer tijd om aan onze terugtocht te beginnen. Aangekomen op het clubhuis hebben we de kano’s schoon gemaakt, helaas ook dit hoort bij het kanoën. Toen was het alweer tijd om af te sluiten.

Zaterdag 23 juni zijn we lekker naar Effatha geweest. Daar hebben we het ‘monster’ levend stratego gespeeld. Na 2 keer een spelletje levend stratego hebben we ook nog het ‘Ikki’verstopspel gespeeld. Hierna was het tijd voor limonade met een lekker snoepje. Na de limonade hebben de jongens tegen de meiden gestreden wie het beste levend stratego kon spelen. Het is geëindigd in een gelijkspel! Daarna was het alweer tijd om naar het clubhuis te gaan en af te sluiten.

Zaterdag 16 juni verzamelden we met zijn allen op de Kaag. We gingen namelijk een nachtje kamperen op het Boterhuiseiland! Tijdens het aantreden met de senioren kwam er een koning ons vertellen dat zijn dochter was ontvoerd en hij kon haar alleen maar terugkrijgen als we de gouden munten weer konden vinden en geven aan de piraten. Hij had ook een kaart bij zich waarop een kruis stond, waar hij munten had zien liggen. Dit bleek in Warmond te zijn. Samen met de senioren zijn we toen naar Warmond gezeild. Aangekomen in Warmond hebben we onze lunchpakketjes gegeten en een spoor van gouden munten gevolgd. Hierna zijn we weer terug gezeild naar het Boterhuiseiland. We hebben toen de tenten ingeruimd en lekker even vrij gespeeld. We kwamen ook een piraat tegen die erg boos was dat de schat in zijn schatkist niet compleet was… Ondertussen hadden we van die buitenlucht wel honger gekregen en hebben toen lekker hamburgers gegeten. Na het eten kwam de koning en ook hij dacht dat de schat zo niet compleet was, hij zou er nog over nadenken of hij nog een andere plek kende waar misschien goud lag en morgen terugkomen. Na het vertrek van de koning hebben wij met zijn allen hout gesprokkeld voor het kampvuur. Daarna was het de hoogste tijd om lekker de tentjes in te duiken……
De volgende ochtend hebben we eerst alles opgeruimd en daarna lekker ontbeten en lunchpakketjes gemaakt. De koning kwam langs met de mededeling dat we maar een andere manier moesten vinden om goud te verdienen. We liepen een rondje over het eiland en kwamen een handelsman tegen. We konden wel goud bij hem verdienen, maar dan moesten we wel laten zien hoe goed wij vrachtbrieven bij de juiste havens konden laten aftekenen. Uiteraard waren wij hier super goed in en kregen zijn goud. We waren net lekker onze lunchpakketjes aan het opeten toen de koning weer kwam. We lieten al het goud zien wat we verdiend hadden en deden het in de schatkist. Met de koning zijn we toen op pad gegaan naar het piratenhol en zagen daar de piraat met de dochter van de koning. We hebben het goud daar achter gelaten en de dochter van de koning teruggekregen! Toen was het alweer tijd om naar de overkant te gaan, waar onze ouders al stonden te wachten.

           

Zaterdag 9 juni hadden we een speciale opkomst. Het was namelijk weer eens tijd voor een tuinfeest. Jullie kregen allemaal een strippenkaart en met die strippenkaart konden jullie allerlei activiteiten doen op het terrein. Er was bijvoorbeeld een springkussen, spookhuis, kleurwedstrijd, grabbelton, blikgooien, spijkerbroek hangen, broodje bakken enzovoort. Ondanks dat het weer niet echt meezat, was het toch een hele gezellige dag!

2 juni hebben jullie alvast een cadeautje voor vaderdag gemaakt. De komende weken hebben we hier namelijk geen tijd meer voor. Ook hebben jullie nog een potje Hollandse Leeuwen gespeeld en een paar andere spelletjes uit de spelletjespot heb ik mij door Marala laten vertellen. Volgende week is het tuinfeest en mogen ook alle papa’s, mama’s, vriendjes en vriendinnetjes meekomen!

Onze belevenissen in mei 2012:

De 26ste was het super lekker weer, dus werd het weer eens tijd om lekker het water op te gaan! Met de kano’s zijn we naar opa’s veldje gegaan waar jullie nog lekker gespeeld hebben. Na wat gedronken te hebben zijn we weer richting het clubhuis gegaan om daar de kano’s schoon te maken (helaas hoort dat er ook bij). Toen hadden we nog een kwartiertje over waarbij je kon kiezen om mee te doen met het watergevecht of voor op het veld een balspel.

Zaterdag 12 mei zijn we buiten begonnen met een spelletje buskruit. Daarna zijn we naar beginnen gegaan om een cadeautje te maken voor moederdag. We hebben een schattig klein bakje versierd en daar ma-de-liefste opgeschreven. In het bakje kwam dan een madeliefje te zitten. Vervolgens hebben we buiten nog een spelletje Hollandse Leeuwen gedaan. Binnen hebben we toen weer wat gedronken en vervolgens een nieuwe spelletjespot gemaakt. Jullie mochten allemaal een spelletje voor binnen en buiten opschrijven en die zijn in een pot gedaan. We hebben toen ook nog enkele spelletjes uit de pot gespeeld: stand in de mand, iemand-is-hem-niemand-is-hem en nog een keer buskruit. Toen was de opkomst alweer afgelopen.

 

Onze belevenissen in april 2012:

Zaterdag 28 april stond de opkomst alvast een beetje in het teken van Koninginnedag en Nederland. We hebben allerlei oud Hollandse spelletjes gedaan zoals: koekhappen, zaklopen, snoepje uit een bak water halen, vlaggetje schmincken op elkaars wang, woorden maken, oranje attributen zoeken en tot slot een ren je rot spel met vragen over het Koninklijk huis. Ook was Tirza deze opkomst jarig en heeft ons getrakteerd op lekkere koekjes.

Afgelopen zaterdag (21 april) zijn we in drie groepjes bezig geweest om een knikkerbaan te maken. Met papier, karton, houtjes, lijm en plakband was het de bedoeling dat je een zo gaaf mogelijke knikkerbaan maakte. Er werden hele leuke creatieve oplossingen en creaties bedacht. Aan het einde van de opkomst hebben we ook nog een spelletje levend memory gespeeld.

Zaterdag 14 april was het weer tijd voor de jaarlijkse Duinenmars. De weergoden waren ons gunstig gezind en met een lekker zonnetje hebben wij weer de 10 kilometer gelopen. Sommige welpen vonden het erg vermoeiend, maar we hebben wel allemaal een medaille verdiend!

 

Onze belevenissen in maart 2012:

31 maart hebben sommige welpen als eerste nog hun knutselwerkje afgemaakt zodat iedereen zijn knutselwerkje (waar we in januari mee waren begonnen) mee naar huis kon nemen. Van een aantal welpen die er deze week niet waren ligt het nog in de kast en deze kunnen het verder thuis afmaken.
Help de leiding eventjes herinneren dan kan je het volgende week mee naar huis nemen !!!
Ondertussen hebben de welpen die allang klaar waren met het knutselwerkje met Marala en Oe een aantal leuke spelletjes gespeeld. Daarna hebben we lekker limo gedronken met een lekkere traktatie van Sophie. Nadat we nog eventjes de “familie-schommel”  (gemaakt door de junioren!!!!) hebben uitgeprobeerd, hebben we tot slot nog een spelletje “levend-dieren-kwartet” gespeeld.

24 maart scheen het lentezonnetje heerlijk dus we zijn lekker naar buiten gegaan. Nest blauw en en nest geel werden voor deze opkomst samengevoegd en ook nest oranje en groen werden samengevoegd.
Nest oranje en groen begonnen met een speurtocht uit te zetten en die zou gaan eindigen in het Effatha park en nest blauw en geel zouden daarna een speurtocht uitzetten die weer op het clubhuis zou eindigen. Kortom de nesten hebben voor elkaar een hoop opdrachten verzonnen en de tijd is voorbij gevlogen.

Zaterdag 17 maart begonnen we de opkomst met poortjesvoetbal. Daarna zijn we binnen een soort land veroveren gaan spelen. Door middel van kleine spelletjes (bal in emmer gooien, touwtrekken, driebal, kaartenhuis bouwen en woorden maken) kon je landen van elkaar veroveren. Daarna gingen we limonade drinken. Na het limonade drinken hadden we nog tijd over om verstoppertje met punten te spelen. Na twee potjes was het helaas alweer tijd om af te sluiten.

Vrijdag 9 maart kwamen jullie met jullie slaapspullen aan op het clubhuis. Daar stond een groot scherm met een beamer, waarop we films gingen kijken. Het leek wel een bioscoop, zo groot was het scherm! Na de films zijn jullie lekker gaan slapen. De volgende ochtend hebben we ontbeten en daarna was het tijd voor de jaarlijkse Jantje Beton collecte. In tweetallen zijn jullie langs de huizen gegaan om geld op te halen voor de scouting. Terug op het clubhuis hebben we limonade gedronken en nog het viervakkentrekspel gespeeld. Daarna was het alweer tijd om af te sluiten.

Zaterdag 3 maart begonnen we de opkomst met Hollandse Leeuwen. Daarna werden we in drie groepjes verdeeld en gingen op pad om foto’s te maken. Elk groepje had een lijst meegekregen met daarop voorwerpen die gefotografeerd moesten worden. Sommige voorwerpen waren meer punten waard dan anderen en ook zaten we nog aan een tijdslimiet vast. Voor elke minuut die je namelijk later terug was op het clubhuis werd er weer een punt afgetrokken. Terug op het clubhuis hebben we limonade gedronken en tenslotte nog een spel pettenroof gespeeld.

Onze belevenissen in februari 2012:

 

Op 4 februari gingen we weer verder met onze knutselopdracht met Jacala en Oe. Er waren dan ook weer twee andere posten. Bij Baloe en Marala hebben jullie het gehad over E.H.B.O en hoe je een mitella om kan doen. Bij Darzy en Rikki hebben we het klokkijken weer even geoefend. Na deze posten hebben we snel limonade gedronken en toen hebben een groot aantal lekker buiten met de sneeuw gespeeld. De kinderen die het te koud vonden, zijn lekker binnen gebleven om of nog verder te gaan met de knutselopdracht of een spelletje te spelen. Daarna was het alweer tijd om af te sluiten.

 

Er waren vandaag  (11 februari) weer 3 posten, de “knutsel-post” met voor de meeste welpen de moeilijke taak om de draadjes goed te spannen en daarna een knoopje in de draad te leggen, een post met het nieuwe welpen-alfabet en bij de derde post werd er jullie geleerd hoe de windrichtingen zijn. Daarna was het limonade tijd en was er nog tijd voor een paar kleine spelletjes.
Een klein kringspelletje, een woordenspelletje en uiteindelijk de beer die 1 minuut winterslaap hield. Laat er toevallig ook een beer tussen in liggen die een stopwatch heeft J
Bij het weggaan konden degene waarvan het knutsel-werk helemaal klaar was dit al meenemen (de rest van de welpen hopen het binnenkort ook af te hebben!!!)

 

ALAAAAAAAAAAAAAAAF, 17 februari om 18:30 uur  waren we haast allemaal present in onze eigen Meeuwennestdiscotheek (inclusief discolampen, onwijs gave muziek , een bar en niet te vergeten de bellenblaasmachine)  voor een grandioos carnavals-disco. Er waren weer prinsesjes, heksen, ninja’s , spidermannen en de enige echte kerstman was er ook J
Bij binnenkomst kreeg iedereen consumptiebonnen voor 2 drankjes en een zakje chips.
Uiteraard ontbraken de stoelendans, ballon trappen en de  limbodans niet.
Om 21:00 uur waren er gelukkig nog een hoop handjes die hielpen de troep van de confetti  op te ruimen. Welpen bedankt !!!

 

Mmmm, wat rook het lekker afgelopen week in het clubhuis. Jullie hadden namelijk per groepjes een pan soep gemaakt. Naar eigen recept hebben jullie ingrediënten gekocht in de Herenstraat in Rijswijk. Terug op het clubhuis hebben jullie daar zelf soep van gemaakt. Volgens mij vond iedereen het wel lekker. Misschien dat jullie nu thuis ook wel een keertje soep kunnen maken.


Onze belevenissen in januari 2012:

Hoi welpen en anderen lezers,
7 Januari was het eindelijk zover, de eerste opkomst van 2012 en tevens de eerste opkomst dat we een gemengde welpen groep zijn.  Na het openen hebben we eerst een namenspel gedaan waarna we zijn gaan oefenen voor de acts van de boerenkoolmaaltijd en uiteraard hebben we nog gewerkt aan het decor en attributen die we nodig hebben voor die acts.
Op het eind van de opkomst hebben we nog een generale repetitie gehouden en zo hadden we gelijk een beetje het gevoel, hoe het is om voor een publiek op te treden.
Welpen tot volgende week bij de boerenkoolmaaltijd om 17:00 uur in Don Bosco.

14 januari was het zo weer zo ver! Gezellig met zijn allen boerenkool eten in Don Bosco. Na de maaltijd was er nog een bingo / open podium. Wij hebben natuurlijk ook een aantal acts gedaan en Liese heeft met haar heksenlied zelfs nog een 3e plek veroverd! Een aantal dames heeft het cowboys en indianenlied gedaan en is zelfs eerste geworden! Meiden gefeliciteerd!!

Zaterdag 21 januari zijn we begonnen met het spel wedden dat. Per nest moest er ingezet gaan worden of welpen bepaalde opdrachten of vragen konden volbrengen. Daarna hebben we lekker limonade gedronken. Het tweede deel van de opkomst hebben we een soort omgekeerd verstoppertje gedaan, waarbij je punten kon verdienen als je als eerste één van de vier verstopte welpen vond. Hoe eerder je er was, hoe meer punten je kreeg. Toen was de opkomst helaas al weer voorbij.

Zaterdag 28 januari werden de welpen in 3 groepen verdeeld en met je groepje ging je steeds weer wat anders doen. Zo was er een groepje dat vetbolletjes ging maken (voor de arme vogeltjes die het van de week erg koud zullen gaan krijgen), een groepje ging de “knopen” oefenen en het laatste groepje begon met het schuren van een plankje en daarna konden ze spijkers in het plankje gaan slaan. Uiteindelijk zal er op dit plankje een mooi bootje of twee vlinders ontstaan (helaas zullen jullie nog eventjes moeten wachten op het resultaat want ik denk dat we nog wel een weekje of 2 a 3 nodig hebben om het plankje klaar te krijgen). Mocht een groepje al eerder klaar zijn dan dat we moesten gaan doordraaien dan mochten de welpen eventjes lekker buiten spelen tussendoor.
Kortom het was weer een gezellige opkomst met heel verschillende dingetjes.