Algemene informatie

De junioren zijn scouts in de leeftijdscategorie 10 t/m 14 jaar. We werken met een ‘’baks indeling’’, dit houdt in dat de junioren verdeeld zijn in kleinere groepjes dit noemen wij ‘’bakken’’. In elke bak zitten +/- 6 kinderen zowel jongens als meisjes. In een bak heb je een ‘’boots’’ en een ‘’bootsmaat’’, dit zijn vaak de 2 oudste junioren die verantwoordelijk zijn voor de junioren in hun bak. Dit lijkt voor ons niet veel voor te stellen maar voor de kinderen voelt dit als een hele verantwoordelijkheid. We doen veel activiteiten/spellen in baks indeling maar er mogen ook vaak zelf groepjes gemaakt worden.

De reguliere opkomsten zijn elke zaterdag van 10.00 uur tot 12.30 uur op het clubhuis.
Bij het aantreden dragen de junioren het complete uniform. Het complete uniform is pas echt compleet na de installatie. Bij de installatie worden de insignes gegeven. Ook mogen ze hierna officieel de tok (witte ronde pet) dragen.
Tijdens de winterperiode doen we verschillende spelen en activiteiten. Activiteiten zijn natuurlijk altijd leuk om te doen. Daarnaast proberen wij de junioren wat te leren. Denk bijvoorbeeld aan samenwerken. Tijdens deze periode werken we ook aan het behalen van verschillende insignes.

Tijdens de zomerperiode kanoën we veel met de junioren, dat betekent dat de junioren in de zomerperiode tijdens de reguliere opkomsten altijd een setje reserve kleding mee moeten hebben, dit bestaat uit: schoenen, sokken, ondergoed, broek, shirt/trui en een handdoek

Elk jaar zullen bepaalde activiteiten terug komen de data worden later bekend gemaakt, u kunt hierbij denken aan:  winterweekend, installatieweekend, zomerkamp, de Duinenmars en de  dodenherdenking op 4 mei.

Kamp: In de zomervakantie gaan wij altijd een week op kamp. We vertrekken richting een ‘’geheime’’ locatie. Hier slapen we in tenten en zijn we veel op het water te vinden.

Leiding: Elke zaterdag staan er vrijwilligers klaar om weer een leuke opkomst te draaien met de kinderen.

De juniorenwet
Een padvinder is eerlijk
Een padvinder is trouw
Een padvinder is hulpvaardig
Een padvinder is een broeder voor alle andere padvinders
Een padvinder is voorkomend en sportief
Een padvinder heeft zorg voor de natuur
Een padvinder weet te gehoorzamen
Een padvinder zet door
Een padvinder is spaarzaam
Een padvinder heeft eerbied voor zichzelf en voor anderen.

Openen en sluiten:
Elke keer als je met de junioren bij elkaar komt, begint de opkomst met het klaar staan in de bakken, de bakken zijn groepjes waarin de junioren zijn ingedeeld.
Iedere week is er een ander groepje wachtbak. De wachtbak leest de wet voor en heeft aan het einde corvee. We sluiten altijd gezamenlijk af door weer per bak te gaan staan, we treden dan af.

Handboek: Vanuit de RMWG hebben we een handboek, in dit handboek staat alle informatie over de regels en wetgeving binnen de scouting. Wilt u dit handboek graag eens inzien, laat ons dit dan weten.

Junioren uniform: Het uniform dat de junioren dragen, is te verkrijgen bij de Scoutingshop. U kunt online bestellingen doen bij de scoutshop. Het adres is www.scoutshop.nl. Hieronder een tabel met spullen die heeft uw zoon/dochter nodig heeft + de manier waarop het verkregen kan worden.

 

Blauwe zeeverkenners blouse
code 13158
De Scoutshop +/- € 29,50
Tokovertrek, code 006 (maat groter)

Toklint ‘zeeverkenners’, code 51506

De Scoutshop +/- € 45,00
Fluitenkoord, code wit 32510 De Scoutshop +/- € 2,00
Groepsdas + dasring Via de leiding € 15,00
Groepstrui Via de leiding € 17.50 / € 20,00
Insignes en naambadje Via de leiding Op kosten van de groep

 

Roxanne Binda
Junioren RMWG

Zomerkamp junioren 2009 (2)